14 Eylül 2009 Pazartesi

Zaferden az, yenilgiden çok şey öğrenir miyiz?

Yanlış hatırlamıyorsam 12-13 yıl olmus eflatun-sarı renklerin peşinden koşmaya başlayalı.Zaman zaman iyi zaman zaman kötü sezonlarımız oldu.Zamanında Konyadan 10,Asaştan 6 yemiştik lakin hiçbirinde dünkü oynanan futbol ve düşülen durum kadar utanmamıştım oynadıgımız futbol!'dan.
Geçen haftaki Sarıyer maglubıyeti kafamızda olumsuz dusunceler bırakmıs ve bu hafta boyu kafamızda,

- Boyle devam edersek işimiz zor,Yok yok ders almışlardır,tomarla para sayıldı en kötü berabere kalırız yahu.. Gibi tezlerimizi çürüten olay bugun saat 16.00 la 18.00 arası Eyup stadında sunuldu bizlere.
Evet sunu acıkca soyluyorum ilk kez stadımdan utançla ayrıldım.Bugun yaşanan bu utanc tablosunun bas rollerinde Yönetim+Teknik Direktör+Futbolcular üçgeni mevcuttur.

Yönetimden başlayalım;Ahmet Malatyalı gorevden ayrıldıgında oh kabus bitti der gibisinden mırıldandıgında,ben şu yeni yönetimi bir tanıyalım demiştim.(Kişi kesınlıkle burda kendını övmüyor.)Yönetim cok gec olustu transferde cok buyuk hatalar yapıldı.Oyuncu taban fıyatları cok yuksek tutuldu.Oyuncularda oyuncu olsaya gam yemicez.Teknık dırektor yanlışından bile donulememesı bu yonetımın bende hayal kırıklıgı yaratmasına baş sebebdir,yada gectıgımız hafta ıcı kendı oyuncusunu suçlayan bir başkan..

Teknik Direktör veya Teknık İdare: Bu takımın basına bu antrenor getırıldıgı gün bile en az 20 oyuncusu vardı.Üstüne 10 tane transfer yapıldı.Transferler iyiydi veya kötüydü buna sözüm yok.Peki sevgılı Nevruz Şerif bu takım hiç mi kros yapmadı?Hiç mi takım savunması,hiç mi hücüm varyasyonu calısmadı.Bu takımın orta sahasına hiç mi pas yapılmak ögretilmedi? Elbette bu oyuncular daha dun başlamadılar futbola,keşke öyle olsalardı ama Hocada cıksın desin ki biz 2 macta bunu yaptık.Çık soylesene kardesım biz takım defansı yapamıyoruz ama hucumda fena değiliz..Yok nerdeee..Bu takımda olan bir şey var o da ''HİÇBİR ŞEYİN OLMADIĞI BOŞ BİR BİDON'' oldugumuzdur sevgili hocam.

Futbolcu : Bu üçlemede benim en az hata buldugum taraf.Belki para alamadınız,belki iyi calıstırılmadınız veya iyi taktık alamadınız.Ama cıkıp biraz mücadele etmek bu kadar mı zor.Armadaki ay-yıldız ı gorunce o takımın kurucularının kurtulus savasında savastıgını bildikleri halde hiç mi şevk duymazlar.Biz taraftarlar gecen yıl iç sahada bu takım 10 macta galıbıyet alamamasına ragmen bu takımı ayakta alkıslamadı mı?
Ne bu nankörlük,işgüzarlık,emek hırsızlıgı..İnsanlar o statlara belkı en guzel zamanlarını veriyor fakat sizin gibi beyefendiler değil galibiyet veya puan,2 tane pas bile yapamıyorsunuz..Unutmayın bu taraftarın sizden tek isteği galip gelmek değil,o formanın içindeyken yensenızde,yenılsenızde,parasızda kalsanız,sakatta olsanız sonuna kadar mucadele etmenizdir.

Bundan sonra yapılacaklar??: Çarşamba günü Konya Şekersporla oynuyoruz.Bugunku tabloya gore mahalleden 11 kişi cıkarsak bizim takımı maglup ederiz.Rakıp Konya Şeker bizim mahalle takımından daha kuvvetli oldugundan fazla zorlanmazlar diye dusunuyorum.Bir tane Eyüplü çarşamba takımım ordan puan veya puanlar alır diyemez.Ruh yok,kuvvet yok,inanç yok.Böyle bir takıma benimde diyecek tek sözüm var 'Biraz kenetlenmeleri'.Zaten kötü oynuyoruz,kondısyon ve varyasyon eksıgımız var.Tek yapacagımız sey cok fazla yardımlasıp,tek yumruk olup ordan puan veya puanlar almak.İnsallah sapkayı önümüze koyar bir bakarız halimize.Cunku hakıkaten bu durum içimizi acıtıyor.
Konya Şeker macındada maglup olursak tahmınımce Nevruz Şerif le devam edilmez.Beraberlık alırsak Göztepe macının skoru beklenır.Galıp gelirsek önümüzdeki 3-4 macın neticelerine göre hareket edilir.
Hakimiyet bende olsa ne yaparım? = Önce yaz donemınde takımı yatıran hocadan başlar,sonrada bu süpersonık !! transferlerde katkısı olan herkesi takımdan uzaklastırırım.Çok mu sert olurum,bilmiyorum.Ama ben taraftarım ve o formayı o ruhsuzların üstünde görmek beni rahatsız ediyor.Soylenecek cok fazla sey var ama kısısel suclamaya henuz başlamayacagım.(T.d hariç)

Hiç yorum yok: